Ana içeriğe atla

Temeli 1970 yılındaki İTÜ’ye bağlı Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu’na dayanan Üniversitemiz 1992 itibariyle Sakarya Üniversitesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Üniversitemiz Mayıs 2018'den itibaren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Her geçen yıl içindeki program ve öğrenci sayasını arttıran Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, akademik ve teknik altyapısı ile günümüzde de Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır.

24 Kasım 2019 tarihli 30958 sayılı resmi gazete ile resmi olarak kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama Araştırma Merkezi (ROTASAM) akademik ve teknik altyapısını zenginleştirerek geleceğe teknoloji taşımayı amaçlamaktadır.