Ana içeriğe atla

Bilim Tarihi ve Teknoloji Topluluğu’nun organize ettiği “İnsanlığın Ortak Mirası Bilim Tarihi “ paneline katıldık .
Düzenlenen etkinlikte bilim tarihine ışık tutmuş birçok filozofun anlatılmasının yanısıra gelişen teknolojiye ayak uyduran çağımızın projelerinden ROTASAM bünyesinde çalışmalarına devam edilen CEZERİ ve KOBUKİ isimli robotlarımızı sergiledik.

Birçok ortaokul ve lise öğrencisinin katıldığı etkinlikte , katılımcıların büyük ilgi gösterdikleri CEZERİ ve KOBUKİ’nin işlev ve özelliklerinden bahsettik. Robotlarımız hakkındaki soruları ekip üyelerimiz itina ile cevapladı. Ayrıca, geleceğimizin yazılımcıları için temel oluşturabilecek olan Robotik Kodlama: Micro:Bit eğitimimizin ilk tanıtımını gerçekleştirmiş olduk .